Steinbakt brød bringer fram gode følelser. Bakerovnen er en verdensovn som i genrasjoner har vært  brukt i alle kulturer.

23.august kan du lære å bake brød i gamle steinovner med den populære kursholderen Else “Sprossa” Rønnevig.

På kurset vil du blant annet lære om historikk, oppfyring av steinovner og praktisk bruk.

Kurset varer hele dagen og har kun 10 plasser, så her er det førstemann til mølla!

Påmeldingsfrist er 17.august til. Pris: 1500,- (inkl. ingredienser).  Påmelding sendes til: sg(at)randsfjordmuseet.no

Kl. 16:30 inviterer Else Rønnevig til foredrag om hvordan hun reddet Bjørkheimstølen. Foredraget er åpent for alle. Inngang kr. 50,- inkluderer en liten smak av det som har blitt laget på kurset.

Er du interessert i å lære flere gamle håndverkstradisjoner tilbyr Randsfjordmuseet i år serien Historiske høstkurs.

Else “Sprossa” Rønnevig ga i 2010 ga ut boka “Bakerovnen: verne, bygge, bruke”. Boken har over 150 sider med inspirasjon fra 30 steder i Skandinavia med bakerovner. Grisling og dekorering av brød. Gleden og opplevelsen som bakerovnen gir deg.

Else Rønnevig fikk tilnavnet «Sprossa» da hun rundt 1980 engasjerte seg for å bevare og restaurere originale vinduer i gamle hus. Else er kulturvernarbeider og ble i 2003 utnevnt til statsstipendiat.