OMVISNINGER


Randsfjordmuseet tilbyr daglige omvisninger gjennom hele sommersesongen. Omvisingene er åpne for museets gjester og gir et spennede innblikk i de ulike utstilligene, bygningene og severdighetene på de fire avdeligene. For grupper kan omvisniger bestilles utenom faste tidspunkt i sommersesongen. Omvisninger kan også bestilles hele året.

HADELAND BERGVERKSMUSEUM tilbyr omvisningen i de nedlagte sinkgruvene på Nyseter. Bli med på en opplevelsesrik tur i en labyrint av gruveganger langt under jorden. Gruvekomplekset består av åpne dagbrudd, samt tre underjordiske etasjer nedover i fjellet. Underveis på turen i fjellet får de besøkende høre om livet som gruvearbeider for 100 år siden, hvilke teknikker og redskaper man brukte til å sprenge seg innover i fjellet, og hvilke geologiske prosesser det er som har dannet grunnlaget for den senere bergverksdriften

15.juni- 16.august: omvisning daglig kl. 13:00. Oppmøte ved museet eller påmelding på telefon kl. 12.30.

 

HADELAND FOLKEMUSEUM tilbyr fast daglige omvisninger i sommersesongen, i Tingelstad gamle kirke og i friluftsmuseet. Ta kontakt for å avtale omvisninger utenom sommersesongen. Tingelstad gamlekirke ligger et steinkast unna museet og er en middelaldersk steinkirke- trolig oppført i 1220. På omvisningen får du bli med på innsiden av den vakre kirken og se og lære om interiøret helt tilbake til middelalderen. Underveis får du og lære om kirkenes rolle i bygdelivet og om Hadeland i middelalderen. Museet tilbyr også omvisninger på friluftsmuseet. Her får du bli med inn i utvalgte bygninger og høre om samfunns- og familieliv fra ulike tidsperioder og i ulike samfunnslag.

På bestilling tilbyr museet også omvisning til Magasinhallen, Kulturstien fra Gravollen til Tingelstad, og Dynnasteinen.

1.juni- 31.august: omvisning daglig kl. 12:00 (kirka), 13:00 (museet), 14:00 (kirka). Alle omvisningene varer en halv time og er inkludert i inngangsbilletten til friluftsmuseet. Oppmøte ved hovedinngangen.

 LANDS MUSEUM tilbyr omvisning i friluftsmuseet daglig i sommersesongen. Bli med på en historievandring mellom det tradisjonelle gårdstunet, husmannsplassen og storgården på 1700- og 1800-tallet. Gjennom museet går deler av den gamle Bergenske Kongeveien. Mens vi vandrer på den, ser vi på de tradisjonelle byggeteknikkene og materialer brukt i Land. På turen er vi innom flere gamle hus der vi blant annet ser på dekorasjoner av Peder Aadnes og får høre historien om hvordan odelsgutten fra Land ble en ettertraktet dekorasjonsmaler.

2. juni – 17. august: Omvisning daglig kl. 12.00 og 15.30. Oppmøte ved museet. Ta gjerne kontakt for forhåndsbestilling.

KITTILBU UTMARKSMUSEUM tilbyr omvisning på museet og i utstillingene. Vi har også  omvisning som kombinerer museet med kulturstien, denne turen tar ca 1.5 timer og inneholder enkle aktiviteter. Denne omvisningen koster 100,- pp. Kulturstien fører deg gjennom et landskap preget av mange generasjoners bruk, fra jernalder og elgfangst til nyere tids seterbruk og kraftutbyggning. Stien starter ved museet og ender etter ca. 1,5 km ved Dokkfløyvatnet.

Ta kontakt for mer informasjon eller for å gjøre en avtale.