kittilbu

 

 


OM OSS  – FINN OSS –  KALENDER  –  JERNUTVINNING  –  SETEROPPLEVELSER  –  SKOLETJENESTE  –  LANGSUA NASJONALPARK  –  MUSEUMSLAG – UTLEIE
iconmail

Velkommen til lærerike natur og kulturopplevelser for hele familien

 

Åpningstider 2018

Museet er åpent hver dag fra 24.juni – 20.august
Kl. 11:00 – 16:00.

Inngang utstilling kr. 30,- Barn gratis.

Her finner du informasjon om gruppepriser

Museum og besøkssenter
Vi formidler historien om hvordan menneskene, helt tilbake til steinalderen, brukte utmarka i Gausdal Vestfjell. På museet er det flotte utstillinger, en liten kafé med økologiske og lokale smaker. Vi er også besøkssenter for Langsua Nasjonalpark, så vi hjelper deg med informasjon om turer, historie, fiske og overnatting. Til sommeren kan du planlegge turen på vår nye 3-dimensjonale landskapsmodell.

Sesongprogram
Vårt sesongprogram er variert med noe for både barn og voksne. I juli og august arrangeres spennende tematurer om flora, fauna og klima, vi har seteruker og setersykling. Hver søndag serverer vi seterlunsj på Volden seter, hvor det også er seteruker i juli. Nytt av året er flere kurs der du kan friske opp kunnskap eller lære noe helt nytt.

Kultursti
Fra museet kan du følge kulturstien som snor seg gjennom et landskap preget av mange generasjoners bruk, fra jernalder og elgfangst til nyere tids seterbruk og kraftutbyggning. Her er flotte skilt som gir deg et godt innblikk i historien. Stien ender etter ca. 1,5 km ved Dokkfløyvatnet, hvor det er fint å bade. Underveis kan det rastes på Volden seter, ved skogskoia som er åpen for alle eller på en av de mange benkene som er satt opp i terrenget. Kulturstien er de siste årene blitt oppgradert slik at deler av stien er tilgjengelig for rullestolbrukere og familier med barnevogn kommer lett fram.

Fugleskjul
Ikke langt fra museet, ved Kittilbudammen er det satt opp et fugleskul slik at du kan studere fugl uten å forstyrre fuglene når de er mest sårbare, som f.eks i hekkeperioden. Her kommer det også opp informasjon om fuglene du kan se på vannet og i terrenget rundt. Kikkert kan lånes på museet.

For grupper
Vi skreddersyr gruppeopplevelser omkring museumsbesøk, kultursti, nasjonalpark, elg, steinalder, jernutvinning og servering av seterlunsj på Volden seter.

Overnatting
Trenger du overnatting på Kittilbu så har museet en større hytte til utleie, men hjelper også med kontakt til andre hytter i området.

Økoturisme
Kittilbu Utmarksmuseum er godkjent Norsk Økoturismebedrift og vi har miljø som et fremtredende ideal i hele vår drift. Hos oss får du blant annet servert økologisk og/eller lokal mat.

Ta bussen til Kittilbu
Fra juli til september kan du ta bussen til fjells fra Lillehammer, Gjøvik og Fagernes.
Se  www.opplandstrafikk.no –  bestillingsrute fv.204 Vestfjellvegen

Kontakt
epost: kittilbu(at)randsfjordmuseet.no
telefon: 47 97 00 82