Utstillingsåpnig: VIDUDERLIG NY VERDEN! En utstillingsserie om Antropocen

, , , ,
Utstillingsåpnig: VIDUDERLIG NY VERDEN! En utstillingsserie om Antropocen
VELKOMMEN TIL ÅPNINGEN AV EN VIDUNDERLIG NY VERDEN!
I Juni åpner Randsfjordmuseet storsatsningen Vidunderlig ny verden, fire utstillinger om menneskets tidsalder, Antropocen.
Det blir bobler i glasset og storslått åpning når den første av fire utstillinger i Randsfjordmuseets storsatsning, Vidunderlig ny verden, åpner på Hadeland Folkemuseum torsdag 15.juni kl. 18:00. 
Verdiformidler, naturvernforkjemper og ridder av St.Olavs Orden 1.klasse for ekstraordinært samfunnsengasjement, Dag Hareide, kommer for å inspirere oss.
Den fransk fødte, Berlin-bosatte indie-favoritten Stanley Brinks & Freschard holder utendørs sommerkonsert med sine varme, nervefylte og humoristiske sanger.
Offisiell åpning av ordfører Willy Westhagen, daglig leder for Randsfjordmuseet, Leila Valvik Raustøl og styreleder Edvin Straume.
På Lands Museum åpner utstillingen Vidunderlig ny verden: to dråper vann søndag 18.juni kl. 13.00.
Hit kommer klimaaktivist, bonde og høgskolelektor Thomas Cottis for å fortelle om en fremtid vi ikke vil ha. Han møter også nestleder i Natur & Ungdom, Magnus Storvoll Strømseth til samtale om en Vidunderlig ny verden egentlig er mulig? Ordfører Ola Tore Dokken forestår offisiell åpning.
Ute på friluftsmuseet er det åpen café og hyggelige aktiviteter for store og små.
På Hadeland Bergverksmuseum åpner utstillingen 22.juni kl. 18: Vi tar i bruk den nyoppussede låven, og er stolte over å kunne vise frem den gripende utstillingen Gullets mørke side. Fotograf og journalist Lary Price har to ganger mottatt den prestisjetunge Pulizer-prisen for sin sterke utstilling om barnearbeid i gruver.
Til åpningen inviterer vi til utendørs samtale med filosofene Anne Myklebust og Bente Holm Svenbalrud. Hvorfor er det så vanskelig å forholde seg til klimatrusselen, og er den så kompleks at det forhindrer arrangement? Synne Avtjærn og Lars Ramberg synger gamle miljøslagere i ny innpakning, og ordfører Harald Tyrdal forestår offisiell åpning.
Kittilbu Utmarksmuseum åpner utstillingen 22.juli kl. 12.00: Utstillingen viser menneskets bruk og påvirkning i landskapet fra steinalder til i dag, kombinert med en spennende fotoutstilling om artsutryddelse i Gausdal Vestfjell. Til utstillingen inviterer vi til sommerkonsert med Tina Lie og fult av liv og røre med siste dag av de populære seterukene. Utstillingen åpnes av ordfører Hans Oddvar Høistad.
 
Sammen skal vi åpne en Vidunderlig ny verden. Men er det for sent?
 
Viste du at vi er på vei inn i en ny tidsalder? Forskere mener menneskets tilstedeværelse har ført planeten inn i en ny geologisk periode: Antropocen- menneskets tidsalder.
 
Vidunderlig ny verden handler om menneskets tidsalder, hvordan vi har kommet hit- og hvor veien går videre.
Gå ikke glipp av våre fire unike men sammenhengende utstillinger med hvert sitt dypdykk inn i menneskets tidsalder.
Skills

Posted on

15/05/2017