kittilbu

 

 


OM OSS  – FINN OSS – KALENDER  –  JERNUTVINNING  –  SETEROPPLEVELSER  –  SKOLETJENESTE  –  LANGSUA NASJONALPARK  –  MUSEUMSLAG – UTLEIEiconmail

De eldste skriftlige opplysninger fra Kittilbu med ordet seter stammer fra 1300-tallet. Helt fram til i dag har det vært drevet aktiv seterdrift med mjølkekyr. Nå er det dessverre ikke mange mjølkekyr og budeier igjen på Kittilbu.

Seteruker
En uke i juli flytter vi inn på Volden seter og skaper liv.
Volden seter er en seter fra 1860-tallet som eies av museet. Setra ligger i kulturstien, ikke langt fra museet og den framstår i stor grad som den ble forlatt av budeia på 1940-tallet.

I seterukene er det aktivitet fra morgen til kveld.
Her kan du nyte seterstemningen, snakke med budeia, høre en god historie og ikke minst lære om en tradisjon som holder på å forsvinne. Du kan være med på ysting av ost, kinning av smør og spinning. Her er masse dyr på tunet og er du heldig så treffer du en ekte budeie på ”budeietreff”. Det er også anledning til å svinge øksa og prøve ljåen.


Seterlunsj
Seterlunsjen består av tradisjonell norsk mat som spekemat, rømmegrøt, fisk, ost, kaffe og kake, og serveres hver søndag i juli. Det meste av det vi serverer kommer fra lokale produsenter i Gausdal.

Vi ønsker å gi våre besøkende en god opplevelse på en ekte seter med god mat, i all enkelhet – her er verken innlagt strøm eller vann!

Seterlunsj eller annen enkel servering på Volden seter kan bestilles av grupper til andre tider fra juni til september.

Gavekort på seterlunsj – Gi en opplevelse med god smak til en du er glad i.